Ameland Adventurerun

december 17, 20220

Een groep lopers van Loopgroep Huisen ging 16 december jl op weg naar Ameland voor de Ameland Adventurerun. Al weken werd er in het bos getraind .  Het parcours van de Adventurerun loopt namelijk voor een groot deel over Noordzeestrand en door de duinen. Dat weekend was het heel erg koud. Een echte wintereditie van de Ameland Adventurerun op het mooie Waddeneiland.

Zaterdagmiddag gingen de lopers op de fiets van Hollum naar Nes voor de start van de 10 km en van de halve marathon. De kleding bestond uit veel laagjes en de gezichten werden ingevet.  Er was heel veel wind en het was vrieskoud. Maar gelukkig ging het zonnetje schijnen. Door de vorst was de ondergrond van het strand gelukkig hard en met de wind in de rug en het zonnetje erbij waren de eerste 10 km’s veel minder zwaar dan vooraf gedacht. Het was genieten om over het strand, dicht langs de zee te lopen. Maar daarna werd het zwaarder: wind tegen in de duinen. Vanaf zo’n 14 km kregen de meeste lopers het 0zwaar. De laatste kilometers gingen over verharde wegen. Doordat het vroor, was het op sommige stukken oppassen voor gladheid.  Uiteindelijk bereikten we allemaal  moe, maar ook trots en zeker voldaan de finish!  Wat een zware, maar mooie run!

Nadat iedereen weer was bijgekomen, was er de volgende uitdaging: met wind tegen zo’n 10 km terugfietsen naar Hollum. Maar na een versnapering, een warme douche en een heerlijke maaltijd kwamen we weer bij. ’s Avonds gingen zelfs de voeten van de vloer en werden de nodige Nobbeltjes genuttigd!

We kijken met veel plezier en vol trots terug op een heel erg  sportief weekend!

 

Voor wie de volgende keer deze uitdaging wil aangaan: de Ameland Adventurerun is er weer op 16 december 2023!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

: