2e Midzomerrun Huissen: bijna een verdubbeling van aantal deelnemers

juni 19, 20240
Midzomerrun kleinformaat_49
Midzomerrun kleinformaat_26
Midzomerrun kleinformaat_30
Midzomerrun kleinformaat_204

In 2023 verschenen 84 deelnemers aan de start van de 5 en 10 kilometer Midzomerrun van Huissen. Dit jaar moest de aanmelding voortijdig worden gesloten bij 160 deelnemers! Bijna een verdubbeling! Een ongekend succes voor de Loopgroep Huissen die met dit evenement een stevige basis heeft gelegd voor een traditie op of rond de langste dag van het jaar. Onder prachtige omstandigheden,  haast te hoge temperatuur, verschenen de lopers aan de start in het centrum van Huissen.    

Het startsignaal voor de 10 km-lopers, werd om 19.30 uur gegeven door wethouder Nick Hubers. Waar normaliter een startschot klinkt mocht nu een koebel het vertrek inluiden. Kort daarna was het de beurt aan de 5 km-lopers die om 19.40 werden weggeluid. 

Het parcoursrecord van vorig jaar (31 minuten en 55 seconden) kon dit jaar niet geëvenaard worden maar Mitch Wismans zette met 33;15 een mooie tijd neer, waarmee hij Martijn Rodel, ruim 2 minuten voor bleef (35;51).  

De winnaar van de dames op de 10 km was Hedwig Hoes, die met een prachtige 43.19 het damesveld achter zich liet. Als tweede dame eindigde Cheyenne Heijmans, de winnares van 2023, met 44;43.

Ook bij de 5 kilometer afstand werd, ondanks de drukkende warmte,  flink doorgelopen. Uiteindelijk kwam als winnaar bij de heren Thijs Kampen  over de streep met een snelle tijd van 16;31, gevolgd door Joost van Gendt met een tijd van 17;09. Bij de dames ging Eveline van Buel-Jonker met een tijd van 19;59 met de overwinning aan de haal gevolgd door Liselore van Westerop met 20;13  

Bij de start in 2023 gaf wethouder Nick Hubers aan dat een traditie in Huissen ontstaat wanneer een activiteit 2 x heeft plaatsgevonden. Met de Midzomerrun van dit jaar is aan die voorwaarde voldaan en kan heel hardlopend Huissen en omstreken 18 juni 2025 op de kalender noteren, want dan vindt de 3e Midzomerrun plaats.

Voor de volledige foto galerie zie homepage Midzomerrun foto’s 2024 – Loopgroep Huissen 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

: