LOOPGROEP HUISSEN VERNIEUWT OPZET HARDDLOOP TRAININGEN

september 9, 20220

 

Maandag 29 augustus 2022 zijn we gestart  met de trainingen. Het team gecertificeerde hardlooptrainers is uitgebreid, waardoor we een verfrissend aanbod kunnen aanbieden. Daarbij zijn de huidige maatschappelijke trends goed herkenbaar.

Op maandag de holistische training, ofwel verbeteren/ onderhouden van zowel de fysieke als de mentale gezondheid.  Het gaat niet zozeer om snelheid of afstand, maar om volledig bewust te zijn in je lichaam. Intervallen vanuit gevoel, mindfulness, ademhalingstechniek, yoga, chirunning, maar ook hardlopen in het bos.

In de periode oktober tot en met april kunnen lopers op maandagavond aansluiten bij de maandelijkse myofascial release trainingen in de zaal waarbij we aan de conditie van het fascia van de lopers werken als een soort van ‘grote beurt’. Tijdens deze speciale trainingen wordt er  gewerkt aan het verhogen van de flexibiliteit, spierspanning verlagen, het herstel bevorderen en het verstevigen van de core stability.

Op dinsdag is er een “basis” training voor sporters die al gewend zijn aan 5 km hardlopen. Doel is het verbeteren/onderhouden van conditie.
Er is op deze avond een tweede groep en wel voor sporters die een bepaald doel willen nastreven, bijvoorbeeld deelname aan een wedstrijd of evenement. Er wordt een programma uitgestippeld en samen met de trainer bepaal je wat je doet.

Op donderdag zijn de trainingen gericht op het verhogen van het duurvermogen.
In Groep 1 kunnen lopers aansluiten die harder kunnen en willen dan 10 km per uur.
In Groep 2 ligt de basissnelheid tot ongeveer 10 km per uur.

Alle hardloop trainingen starten om 19.30 in sporthal De Brink in Huissen en duren 1,5 uur. De leiding is in handen van gecertificeerde trainers.

Kom in beweging! Goed voor lichaam en geest. …. En ervaar de groep als een perfecte stok achter de deur om te beginnen en vooral door te gaan.

We willen je graag verwelkomen.  Stuur een email naar  bestuur@loopgroephuissen.nl  en we nemen contact met je op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

: