Linge’s lopend buffet

april 25, 20220

LINGE’S LOPEND BUFFET

Wie zich op zaterdag 23 april vóór 9 uur in het centrum van Huissen bevond, kon iets vreemds waarnemen. Namelijk uit alle hoeken en gaten kwamen personen tevoorschijn, te voet, per fiets of zelfs met de auto die een geel shirt of jack droegen en allemaal hadden ze de neus dezelfde kant op staan, namelijk richting De Buitenpoort.

Wat bleek het geval ? Voor het eerst in een paar jaar tijd (corona, weet je nog ?) werd door de Loopgroep Huissen het fameuze Linge’s Lopend Buffet georganiseerd en iedereen, nou ja bijna iedereen had zich hiervoor opgegeven en was ernaar OP WEG  !!!

De grote zaal was gauw gevuld, de groepen hadden elkaar zo’n beetje gevonden, er waren koffie en thee voor iedereen en natuurlijk speeches om iedereen van harte welkom te heten, e.e.a. uit te leggen en aan te moedigen.  Nog een kleine run op de toiletten en hup, daar gingen de wandelaars en nordiccers op pad voor een mooie route van 8 km door  Huissens en Angerens“schone dreven”.  De 12 km hardlopers stonden ook in de startblokken. En oh ja… eerst natuurlijk nog een groepsfoto om dit voorval vooral voor het nageslacht te bewaren !!

In het begin liep iedereen nog wat dicht op elkaar, maar al snel slingerde zich een lang lint van voornamelijk gele sportievelingen door het groen. De zon scheen, maar het was niet te heet, de route was goed aangegeven (al loop je, eerlijk is eerlijk, vaak gewoon achter de meute aan als die in het zicht is) en al kletsend, dan met de één, dan met de ander werden de kilometers weggelopen.

Na een tijdje hoorden  we gestamp en gehijg/gesnuif in de verte – waren er soms paarden losgebroken uit de wei ? –  nee, nee, het waren de hardlopers, zij waren wat later vertrokken, moesten 2 km meer lopen, maar haalden ons met gemak in !

Om het gevoel te vermijden dat je “voortsukkelde in een grote woestijn onder de brandende zon” werden we naar een oase geleid  – zonder palmboom maar met vriendelijke vrijwilligers –  en daar kreeg je een flesje koel helder water: “lege flesjes hier inleveren, please !”. Heel goed,  er zit statiegeld op en het geeft geen rommel op die manier.

Tussen half 12 en 12 uur (schat ik) kwam iedereen weer zo’n beetje bij De Buitenpoort binnendruppelen en zocht een plaatsje. Koffie en thee werden aan tafel geserveerd en voor het eten konden we langs een uitgebreid buffet met echt voor elk wat wils. Het  zag er heerlijk en prachtig uit allemaal en omdat zelfs het “aan-tafel-gaan” goed geregeld was, kon ieder rustig zijn broodje en beleg kiezen en pakken.

Natuurlijk was er ook  een welgemeend dankwoordje na afloop:  voor de organisatie van dit fijne evenement (ze moeten het maar weer doen allemaal, die vrijwilligers: vergaderen, flesjes halen, bordjes plaatsen en ophalen enz  en overal aan denken !) en ook aan De Buitenpoort omdat het “zo lekker was “ en prima geregeld. En daar sluit ik me  helemaal bij aan.

Rietje Havekes

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

: