Bevrijdingsvuur

mei 11, 20220

In de nacht van 4 op 5 mei werd het bevrijdingsvuur door onze hardlopers vanuit Wageningen naar Huissen gebracht.
Op de ongeveer 27 kilometer lange route werd regelmatig gestopt bij een gedenkwaardige plek. Moe maar voldaan na deze speciale tocht en een frisse nacht lieten zij het vuur op de markt in Huissen achter.

De volgende ochtend vertrokken de wandelaars van Loopgroep Huissen met het vuur naar Gendt, waar bij het monument tegenover het voormalige gemeentehuis de vlam werd ontstoken. Er was gezorgd voor versterking van de inwendige mens. Tot verbazing van velen bleek in villa Granita een oorlogsmuseum te zijn. De rondleiding paste prima in ons programma. Enkelen van ons wandelden terug naar Huissen, waar we bij één van onze sponsoren koffie dronken.

Tijdens het bevrijdingsconcert brachten de hardlopers de fakkel binnen en werd eens en te meer duidelijk dat Loopgroep Huissen voor meer staat dan alleen maar wat bewegen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

: