Sportief Wandelen

Waarom sportief wandelen?

Sportief Wandelen gaat verder dan het "gewone" wandelen. Het is actief wandelen waarbij je conditie, tempo en techniek verbetert. Bij sportief wandelen blijft het contact met de grond behouden. Dankzij extra arm-inzet en het aanhouden van een hoger tempo dan bij het reguliere wandelen is sportief wandelen een matig tot zeer intensieve bezigheid.

Voor wie?

Sportief wandelen is geschikt voor jong en oud, voor actieve en minder actieve mensen. Voor iedereen die aan een goede conditie wil werken en graag in de buitenlucht actief is. Voor ieder wandelaar is een wekelijkse Sportief Wandeltraining de juiste stimulans om te werken aan behoud of verbetering van de wandelprestatie. Je kunt je zo voorbereiden op deelname aan wandeltochten of wandelvakanties maar het is ook een prettige manier zo te werken aan verbetering van je lichamelijke fitheid en gezondheid.

Hoe trainen we?

Een training duurt 1,5 uur en bestaat meestal uit inlopen, een warming-up, duur- of intervaltraining met afwisselend techniek- of diverse spel oefenvormen. Tot slot wordt er uitgelopen en volgt een cooling down. De training wordt verzorgd door een gecertificeerde KNAU-trainer die tijdens de training technische aanwijzingen geeft  en je leert je grenzen te leren kennen. En natuurlijk is het behalve inspannend ook gezellig en is er altijd tijd voor een praatje.